Kenen pitää uuden jätevesilain mukaan uudistaa jätevesijärjestelmänsä?

Jos kiinteistö sijaitsee alle 100 metrin päässä rannasta tai pohjavesialueella, sen jätevesijärjestelmän pitää uuden jätevesilain mukaan täyttää tavanomaisen tason puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä. Kunnilla saattaa olla ympäristömääräyksissään edellytys tiukemmista vaatimuksista.

Aikarajasta on mahdollista hakea lykkäystä kunnan viranomaisilta, jos veden käyttö on vähäistä eikä kiinteistössä ole vesivessaa. Lykkäystä voi hakea myös sosiaalisilla perusteilla. Jos kiinteistössä on vain kantovesi, ei jätevesijärjestelmää tarvitse uusia.

Jos kiinteistön rakennuslupa on myönnetty vuonna 2004 tai sen jälkeen, niin oletusarvona kiinteistön jätevesijärjestelmä täyttää nykyisen jätevesilain vaatimukset. On mahdollista, että myös ennen vuotta 2004 rakennetun kiinteistön jätevesijärjestelmä on uuden jätevesilain mukainen. Se on syytä varmistaa kunnan rakennusvalvonnan viranomaisilta.

Yli 100 metrin päässä rannasta tai pohjavesialueiden ulkopuolella olevien kiinteistöjen jätevesijärjestelmät pitää saattaa nykyisen jätevesilain mukaiseen kuntoon peruskorjauksen tai esimerkiksi vesivessan asentamisen yhteydessä.

Miksi minun kannattaa uudistaa jätevesijärjestelmäni?

Kotitalouksien jätevedet voivat olla merkittävä paikallinen kuormitustekijä ympäristölle. Toimiva jätevesijärjestelmä ehkäisee esimerkiksi ulostebakteerien leviämistä vesistöihin ja talousvesiin.

Millainen järjestelmä minun kannattaa hankkia?

Pirkanmaan Jätevesipalvelut auttaa valitsemaan parhaan järjestelmän juuri sinun kiinteistöllesi. Huomioimme suunnittelussa elinkaarikustannukset, paikalliset olosuhteet ja kuntakohtaiset määräykset, maaperän, maaston ja käytettävissä olevan tilan sekä huoltomahdollisuudet ja muut olennaiset seikat.

Mikä on vesiosuuskunta?

Vesiosuuskunta on hyvä ja vaivaton tapa hoitaa haja-asutusalueen vesi- ja jätevesihuolto. Vesiosuuskuntamalli on mahdollinen, jos asutus on kylämäistä, eli kiinteistöjen välimatka toisiinsa on pieni, ja asukkailla on tahtoa tehdä yhteinen ratkaisu.

Tarjoamme kiinteistökohtaisten ratkaisujen lisäksi ratkaisuja kiinteistökohtaisella paineviemäröinnillä, jonka voi liittää kunnan vesijohtoverkostoon tai kyläpuhdistamoon.

Minua kiinnostaa palvelunne.
Mitä maksaa, jos tulette selvittämään tilannettani?

Käyntimme ei maksa mitään. Saat sen perusteella ehdotuksen soveltuvasta jätevesijärjestelmästä ja tarjouksen toimituksesta avaimet käteen -periaatteella.

Voinko hyödyntää palveluitanne myös Pirkanmaan ulkopuolella?

Palveluidemme ydinaluetta ovat nimemme mukaisesti Pirkanmaan kunnat: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi. Toimintamme ei kuitenkaan ole sidoksissa ainoastaan Pirkanmaan alueeseen, vaan palvelemme tarvittaessa myös sen ulkopuolella. Voit siis ottaa meihin yhteyttä riippumatta siitä, missä päin Suomea apuamme tarvitaan.