Vesiosuuskunnat

Palveluihimme kuuluu vesiosuuskuntien perustamisessa avustaminen

Autamme aloittavia vesiosuuskuntia hankkeissa, joissa liitytään kunnan verkostoon tai paikalliseen kyläpuhdistamoon ja vedenottamoon. Kun asutus on kylämäistä, on yhteinen ratkaisu vedelle ja jätevedelle usein edullisempi kuin kiinteistökohtaiset ratkaisut. Vesiosuuskunnilla poistetaan paikallista ympäristökuormitusta ja taataan laadukas juomavesi esim. arsenikkiriskialueilla. Samalla on mahdollista asentaa nopea valokuituyhteys samaan kaivantoon. Keskitetty vesihuolto nostaa kiinteistöjen ja maan arvoa, ja elävöittää kyläyhteisöä.

Edustamme Pirkanmaalla Northern Environmental and Water Solutionsin LPS- paineviemäröintiä E-Onen pumpuilla.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä vesihuoltohanketta alueelleenne!

Perustamisen vaiheet
 • Kartoitus ja kustannusarvio

  Tutustumme alueeseenne karttatarkasteluna, ja laadimme arvion hankkeen taloudellisuudesta. Tarvittaessa laadimme ilmaisen esisuunnitelman, jolloin päästään jo hyvin tarkkaan kustannusarvioon eri liittymisasteilla. Tässä vaiheessa käymme ensimmäiset neuvottelut kunnan ja vesilaitoksen kanssa.

 • Avustamme viestintää ja tulemme mukaan kyläiltaan kertomaan hankkeestamme

  Järjestämme kyläillan, jossa esitellään esisuunnitelma ja kustannusarvio. Riittävä liittyjämäärä ja puuhamiesten löytyminen on edellytys hankkeen etenemiselle.

 • Asiakirjat ja luvat

  Tarjoamme perustettaville osuuskunnille vesiosuuskunnan perustamispakettia ja tuemme hankkeen edistämistä. Avustamme mahdollisen tuen ja rahoituksen hankkimisessa hankkeelle.

 • Laitteiden ja asentajien kilpailutus ja hankinta

  Laajan verkostomme ja suurten tilausmääriemme myötä saamme kaikki jätevesijärjestelmääsi liittyvät laitteet edulliseen hintaan. Avustamme urakoitsijoiden kilpailutuksessa. Käytämme aina mahdollisuuksien mukaan paikallisia asentajia, joilta saamme isona tilaajana työn edullisesti.

 • Rahoitus

  Osuuskunnat tarjoavat usein osakkailleen osamaksuvaihtoehtoa. Autamme rahoitusvaihtoehtojen selvittämisessä.

 • Asennuksen valvonta

  Kannamme loppuun asti vastuun siitä, että jätevesijärjestelmäsi on asennettu asianmukaisten säännösten mukaan, turvallisesti ja ympäristöä kunnioittaen. täältä.

 • Huoltotoimenpiteet

  Saat meiltä tarpeitasi vastaavan huoltosopimuksen, jolla varmistamme jätevesijärjestelmän kestävän ja luotettavan toiminnan.

Lataa opas


Saat meiltä halutessasi myös osatarjouksen mistä tahansa järjestelmän hankkimisen vaiheesta.

Tarjoamme palveluitamme lisäksi vesiosuuskunnille. Toteutamme paineviemäröintihankkeet sekä kyläpuhdistamoihin että kunnan verkostoihin liitettäviin järjestelmiin.